E tolu vaega o le atinaʻeina o alamanuia meafaigaluega masini CNC

O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauiloa e le au gaosi mea tau masini ni oloa fou e fesoasoani ai i le au gaosi mea faigaluega ma fale olo e fa'aleleia atili ai le lelei o galuega ma fa'aitiitia ai tau. Ina ia faʻateleina le faʻaogaina o meafaigaluega masini ma faʻaitiitia le tau o tagata faigaluega, o loʻo faʻateleina le faʻatauaina o masini. I le taimi lava e tasi, e ala i le atinaʻeina o polokalama faakomepiuta, e mafai e le masini masini ona faʻalauteleina galuega faʻatino, ma e mafai ona faʻatulagaina faʻaletupe le faʻatulagaina o le gaosiga i lalo o le tulaga o le laʻititi o le gaosiga o le gaosiga ma le taamilosaga puʻupuʻu. E le gata i lea, faʻateleina le malosi o le masini masini e faʻafetaui ai i manaʻoga eseese ma faʻalauteleina le tele o faʻamatalaga mo mea faigaluega olo. 

O le atinaʻeina o masini masini CNC i le lumanaʻi e faʻaalia i vaega e tolu:
1. Automation: A faʻapipiʻi e le tagata gaosi mea faigaluega ni mea faigaluega fou, e maualuga le lelei ona o le tele o vaega. Ae o le meafaigaluega olo e le o iai lenei tulaga, ma naʻo le foia o le faʻafitauli lelei e ala i le masini. E le manaʻomia e tagata faʻapipiʻi mea faigaluega le faʻaogaina o meafaigaluega masini, ae faʻamoemoe e mafai e se tasi tagata faigaluega ona tausia le tele o meafaigaluega masini e pulea ai tau.

2. Tulaga maualuga: O le tele o tagata gaosi oloa e manatu i le faʻaitiitia o le taimi faʻagaioia o la latou sini autu, ae o isi tagata gaosi oloa latou te tuʻuina le tulaga lelei o vaega i le tulaga sili ona taua (e pei o meafaigaluega maualuga ma mea faʻapitoa faʻafomaʻi). Fa'atasi ai ma le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o masini fa'atekonolosi, fa'ato'a atia'e meafaigaluega masini e mafai ona fa'amautinoa le fa'amalieina ma le fa'auma fa'apitoa. 

3. Faʻalauteleina polokalama faʻaoga: O le taimi nei o loʻo faʻamoemoe le falegaosimea o le maualuga o le maualuga o le masini o le faʻagasologa o le olo, o le sili atu, e tusa lava po o le a le tele o le gaosiga o le gaosiga, o le ki i le faʻafitauli o le ausia lea o le fetuutuunai. Luo Baihui, Failautusi Aoao o le International Mold Association, fai mai o le galuega a le Komiti Meafaigaluega a le Asosi i tausaga talu ai e aofia ai le faatuina o se faiga otometi le utaina ma le lafoaia o mea faigaluega ma uili uili, ina ia iloa ai le faiga o le olo e aunoa ma le vaavaaia pe faaitiitia. . Na ia faamamafaina o le mafuaʻaga o le faʻateleina o le taua o le polokalame o le faʻaitiitia o le numera o tagata faigaluega maualuga o loʻo mafai ona vili lima meafaigaluega lavelave. E le gata i lea, o mea faigaluega lima e faigata foi ona faʻafetaui manaoga o masini masini faʻaonaponei mo le tipiina o le saoasaoa ma le saʻo. Pe a faatusatusa i le oloina o le CNC, o le oloina o tusi lesona o le a faaitiitia ai le lelei ma le tumau o le tipi. Talu ai i le taimi o le oloina o le tusi lesona, e tatau ona faalagolago le meafaigaluega i luga o le vaega lagolago, ma o le itu olo o le uili olo e faasino i le pito tipi, lea o le a maua ai le pito pito. O le faafeagai e moni mo CNC olo. E leai se mea e manaʻomia mo se ipu lagolago i le taimi o galuega, ma o le mea e olo ai e alu ese mai le pito tipi, o lea o le a leai se pito pito.

O le umi lava e te malamalama ai i itu e tolu o masini masini CNC i le lumanaʻi, e mafai ona e maua se tulaga mausali i le galu o le lalolagi.


Taimi meli: Mati-21-2012